Fisknät - Massor med fisknät

Fisknät för Gäddor

Fisknät

När du ska fiska gäddor, som kan bli 140 cm och väga 25 kg, med fisknät ska du välja rätt maskstorlek och trådtjocklek.

Det finns vissa riktlinjer vilken maskstorlek som man bör använda för att för bästa resultat fiska gäddan med hjälp av fisknät. Det finns också regler som talar om vilken den minsta maskstorleken ska vara för att inte gäddan ska utfiskas. Fiskarten gädda anses hotad och bör inte fiskas med nät överhuvudtaget.

Du ska fiska mer gädda än du klarar av att ta hand om själv och helst ska du inte idka nätfiske för att fånga gäddorna utan det är bättre och roligare att dra upp gäddan med krok än med fisknät.

Fakta om gäddor

Det kan vara bra att känna till en del om gäddorna och vilken fisknät, maskstorlek och trådtjocklek som är lämpligast när man fiskar gädda.

Fiskart:Gädda
Latinskt namn:Esox lucius
Engelskt namn:Northern pike
Maximal längd:140 cm
Maximal vikt:25 kg
Maximal ålder:20 år
Rekommenderad trådtjocklek:0.25 mm
Rekommenderad maskstorlek:60 mm
Mer info på Wiki om Gädda:Gädda på Wiki
Fakta på Fishbase om Gädda:Gäddor på Fishbase

Tänk på att det finns lokala avvikelser för regler gällande maskstorlekar för att fiska gäddor med fisknät. Kontakta den lokala Länsstyrelsen för att få reda på vilka regler för fisknät som gäller fiske av gädda.

Om du fångar gädda med fisknät, oavsett vilken maskstorlek du använder, riskerar du få bifångst (andra arten är gädda) eller mer gädda än du själv orkar äta upp när den är färsk. Försök därför undvika att bedriva nätfiske och låt definitivit inte fisknätet ligga i mer än 8 timmar.


Intressant information om fisknät

Nedan kan du hitta intressant information och relevant fakta om fisknät men också en del kul & lustiga saker om fiskespö och andra nät.Meny - Fisknät
Till förstasidan på www.fisknät.seHögst upp på sidan om fisknätLängst ned på sidan om fiskenät
SverigeUtomlandsFöretagNyheter