Fisknät - Massor med fisknät

Fisknät för Glasvarar

Fisknät

När du ska fiska glasvarar, som kan bli 50 cm och väga 3 kg, med fisknät ska du välja rätt maskstorlek och trådtjocklek.

Det finns vissa riktlinjer vilken maskstorlek som man bör använda för att för bästa resultat fiska glasvaren med hjälp av fisknät. Det finns också regler som talar om vilken den minsta maskstorleken ska vara för att inte glasvaren ska utfiskas.

Du ska fiska mer glasvar än du klarar av att ta hand om själv och helst ska du inte idka nätfiske för att fånga glasvararna utan det är bättre och roligare att dra upp glasvaren med krok än med fisknät.

Fakta om glasvarar

Det kan vara bra att känna till en del om glasvararna och vilken fisknät, maskstorlek och trådtjocklek som är lämpligast när man fiskar glasvar.

Fiskart:Glasvar
Latinskt namn:Lepidorhombus whiffiagonis
Engelskt namn:Megrim
Maximal längd:50 cm
Maximal vikt:3 kg
Maximal ålder:16 år
Minsta maskstorlek i
Skagarak och Kategatt:
120 mm
Mer info på Wiki om Glasvar:Glasvar på Wiki
Fakta på Fishbase om Glasvar:Glasvarar på Fishbase

Tänk på att det finns lokala avvikelser för regler gällande maskstorlekar för att fiska glasvarar med fisknät. Kontakta den lokala Länsstyrelsen för att få reda på vilka regler för fisknät som gäller fiske av glasvar.

Om du fångar glasvar med fisknät, oavsett vilken maskstorlek du använder, riskerar du få bifångst (andra arten är glasvar) eller mer glasvar än du själv orkar äta upp när den är färsk. Försök därför undvika att bedriva nätfiske och låt definitivit inte fisknätet ligga i mer än 8 timmar.


Intressant information om fisknät

Nedan kan du hitta intressant information och relevant fakta om fisknät men också en del kul & lustiga saker om fiskespö och andra nät.Meny - Fisknät
Till förstasidan på www.fisknät.seHögst upp på sidan om fisknätLängst ned på sidan om fiskenät
SverigeUtomlandsFöretagNyheter