Fisknät - Massor med fisknät

Fisknät för Långor

Fisknät

När du ska fiska långor, som kan bli 200 cm och väga 45 kg, med fisknät ska du välja rätt maskstorlek och trådtjocklek.

Det finns vissa riktlinjer vilken maskstorlek som man bör använda för att för bästa resultat fiska långan med hjälp av fisknät. Det finns också regler som talar om vilken den minsta maskstorleken ska vara för att inte långan ska utfiskas. Fiskarten långa anses hotad och bör inte fiskas med nät överhuvudtaget.

Du ska fiska mer långa än du klarar av att ta hand om själv och helst ska du inte idka nätfiske för att fånga långorna utan det är bättre och roligare att dra upp långan med krok än med fisknät.

Fakta om långor

Det kan vara bra att känna till en del om långorna och vilken fisknät, maskstorlek och trådtjocklek som är lämpligast när man fiskar långa.

Fiskart:Långa
Latinskt namn:Molva molva
Engelskt namn:Common ling
Maximal längd:200 cm
Maximal vikt:45 kg
Maximal ålder:25 år
Minsta maskstorlek i
Skagarak och Kategatt:
120 mm
Mer info på Wiki om Långa:Långa på Wiki
Fakta på Fishbase om Långa:Långor på Fishbase

Tänk på att det finns lokala avvikelser för regler gällande maskstorlekar för att fiska långor med fisknät. Kontakta den lokala Länsstyrelsen för att få reda på vilka regler för fisknät som gäller fiske av långa.

Om du fångar långa med fisknät, oavsett vilken maskstorlek du använder, riskerar du få bifångst (andra arten är långa) eller mer långa än du själv orkar äta upp när den är färsk. Försök därför undvika att bedriva nätfiske och låt definitivit inte fisknätet ligga i mer än 8 timmar.


Intressant information om fisknät

Nedan kan du hitta intressant information och relevant fakta om fisknät men också en del kul & lustiga saker om fiskespö och andra nät.Meny - Fisknät
Till förstasidan på www.fisknät.seHögst upp på sidan om fisknätLängst ned på sidan om fiskenät
SverigeUtomlandsFöretagNyheter