Fisknät - Massor med fisknät

Fisknät för Hälleflundror

Fisknät

När du ska fiska hälleflundror, som kan bli 350 cm och väga 325 kg, med fisknät ska du välja rätt maskstorlek och trådtjocklek.

Det finns vissa riktlinjer vilken maskstorlek som man bör använda för att för bästa resultat fiska hälleflundran med hjälp av fisknät. Det finns också regler som talar om vilken den minsta maskstorleken ska vara för att inte hälleflundran ska utfiskas. Fiskarten hälleflundra anses hotad och bör inte fiskas med nät överhuvudtaget.

Du ska fiska mer hälleflundra än du klarar av att ta hand om själv och helst ska du inte idka nätfiske för att fånga hälleflundrorna utan det är bättre och roligare att dra upp hälleflundran med krok än med fisknät.

Fakta om hälleflundror

Det kan vara bra att känna till en del om hälleflundrorna och vilken fisknät, maskstorlek och trådtjocklek som är lämpligast när man fiskar hälleflundra.

Fiskart:Hälleflundra
Latinskt namn:Hippoglossus hippoglossus
Engelskt namn:Atlantic halibut
Maximal längd:350 cm
Maximal vikt:325 kg
Maximal ålder:50 år
Rekommenderad trådtjocklek:0.25 mm
Rekommenderad maskstorlek:70 mm
Mer info på Wiki om Hälleflundra:Hälleflundra på Wiki
Fakta på Fishbase om Hälleflundra:Hälleflundror på Fishbase

Tänk på att det finns lokala avvikelser för regler gällande maskstorlekar för att fiska hälleflundror med fisknät. Kontakta den lokala Länsstyrelsen för att få reda på vilka regler för fisknät som gäller fiske av hälleflundra.

Om du fångar hälleflundra med fisknät, oavsett vilken maskstorlek du använder, riskerar du få bifångst (andra arten är hälleflundra) eller mer hälleflundra än du själv orkar äta upp när den är färsk. Försök därför undvika att bedriva nätfiske och låt definitivit inte fisknätet ligga i mer än 8 timmar.


Intressant information om fisknät

Nedan kan du hitta intressant information och relevant fakta om fisknät men också en del kul & lustiga saker om fiskespö och andra nät.Meny - Fisknät
Till förstasidan på www.fisknät.seHögst upp på sidan om fisknätLängst ned på sidan om fiskenät
SverigeUtomlandsFöretagNyheter