Fisknät - Massor med fisknät

Fisknät för Koljor

Fisknät

När du ska fiska koljor, som kan bli 100 cm och väga 16 kg, med fisknät ska du välja rätt maskstorlek och trådtjocklek.

Det finns vissa riktlinjer vilken maskstorlek som man bör använda för att för bästa resultat fiska koljan med hjälp av fisknät. Det finns också regler som talar om vilken den minsta maskstorleken ska vara för att inte koljan ska utfiskas.

Du ska fiska mer kolja än du klarar av att ta hand om själv och helst ska du inte idka nätfiske för att fånga koljorna utan det är bättre och roligare att dra upp koljan med krok än med fisknät.

Fakta om koljor

Det kan vara bra att känna till en del om koljorna och vilken fisknät, maskstorlek och trådtjocklek som är lämpligast när man fiskar kolja.

Fiskart:Kolja
Latinskt namn:Melanogrammus aeglefinus
Engelskt namn:Haddock
Maximal längd:100 cm
Maximal vikt:16 kg
Maximal ålder:20 år
Minsta maskstorlek i
Skagarak och Kategatt:
100 mm
Mer info på Wiki om Kolja:Kolja på Wiki
Fakta på Fishbase om Kolja:Koljor på Fishbase

Tänk på att det finns lokala avvikelser för regler gällande maskstorlekar för att fiska koljor med fisknät. Kontakta den lokala Länsstyrelsen för att få reda på vilka regler för fisknät som gäller fiske av kolja.

Om du fångar kolja med fisknät, oavsett vilken maskstorlek du använder, riskerar du få bifångst (andra arten är kolja) eller mer kolja än du själv orkar äta upp när den är färsk. Försök därför undvika att bedriva nätfiske och låt definitivit inte fisknätet ligga i mer än 8 timmar.


Intressant information om fisknät

Nedan kan du hitta intressant information och relevant fakta om fisknät men också en del kul & lustiga saker om fiskespö och andra nät.Meny - Fisknät
Till förstasidan på www.fisknät.seHögst upp på sidan om fisknätLängst ned på sidan om fiskenät
SverigeUtomlandsFöretagNyheter