Fisknät - Massor med fisknätA--0A-EX - EX - U2-0

Fisknät för Flundror

Fisknät

När du ska fiska flundror, som kan bli 60 cm och väga 2.9 kg, med fisknät ska du välja rätt maskstorlek och trådtjocklek.

Det finns vissa riktlinjer vilken maskstorlek som man bör använda för att för bästa resultat fiska flundran med hjälp av fisknät. Det finns också regler som talar om vilken den minsta maskstorleken ska vara för att inte flundran ska utfiskas. Fiskarten flundra anses hotad och bör inte fiskas med nät överhuvudtaget.

Du ska fiska mer flundra än du klarar av att ta hand om själv och helst ska du inte idka nätfiske för att fånga flundrorna utan det är bättre och roligare att dra upp flundran med krok än med fisknät.

Fakta om flundror

Det kan vara bra att känna till en del om flundrorna och vilken fisknät, maskstorlek och trådtjocklek som är lämpligast när man fiskar flundra.

Fiskart:Flundra
Latinskt namn:Platichthys flesus
Engelskt namn:European flounder
Maximal längd:60 cm
Maximal vikt:2.9 kg
Maximal ålder:15 år
Minsta maskstorlek i
Skagarak och Kategatt:
90 mm
Minsta maskstorlek i
Östersjön:
110 mm
Mer info på Wiki om Flundra:Flundra på Wiki
Fakta på Fishbase om Flundra:Flundror på Fishbase
I-EX - EX - U2-1

Tänk på att det finns lokala avvikelser för regler gällande maskstorlekar för att fiska flundror med fisknät. Kontakta den lokala Länsstyrelsen för att få reda på vilka regler för fisknät som gäller fiske av flundra.

Om du fångar flundra med fisknät, oavsett vilken maskstorlek du använder, riskerar du få bifångst (andra arten är flundra) eller mer flundra än du själv orkar äta upp när den är färsk. Försök därför undvika att bedriva nätfiske och låt definitivit inte fisknätet ligga i mer än 8 timmar.


Intressant information om fisknät

Nedan kan du hitta intressant information och relevant fakta om fisknät men också en del kul & lustiga saker om fiskespö och andra nät.

H-EX - EX - U2-2 I-EX - EX - U2-3


Meny - Fisknät
Till förstasidan på www.fisknät.seHögst upp på sidan om fisknätLängst ned på sidan om fiskenät
SverigeUtomlandsFöretagNyheter