Fisknät - Massor med fisknät

Fisknät för Siklöjor

Fisknät

När du ska fiska siklöjor, som kan bli 35 cm och väga 1 kg, med fisknät ska du välja rätt maskstorlek och trådtjocklek.

Det finns vissa riktlinjer vilken maskstorlek som man bör använda för att för bästa resultat fiska siklöjan med hjälp av fisknät. Det finns också regler som talar om vilken den minsta maskstorleken ska vara för att inte siklöjan ska utfiskas. Fiskarten siklöja anses hotad och bör inte fiskas med nät överhuvudtaget.

Du ska fiska mer siklöja än du klarar av att ta hand om själv och helst ska du inte idka nätfiske för att fånga siklöjorna utan det är bättre och roligare att dra upp siklöjan med krok än med fisknät.

Fakta om siklöjor

Det kan vara bra att känna till en del om siklöjorna och vilken fisknät, maskstorlek och trådtjocklek som är lämpligast när man fiskar siklöja.

Fiskart:Siklöja
Latinskt namn:Coregonus albula
Engelskt namn:Vendace
Maximal längd:35 cm
Maximal vikt:1 kg
Maximal ålder:10 år
Rekommenderad trådtjocklek:0.15 mm
Rekommenderad maskstorlek:17 mm
Mer info på Wiki om Siklöja:Siklöja på Wiki
Fakta på Fishbase om Siklöja:Siklöjor på Fishbase

Tänk på att det finns lokala avvikelser för regler gällande maskstorlekar för att fiska siklöjor med fisknät. Kontakta den lokala Länsstyrelsen för att få reda på vilka regler för fisknät som gäller fiske av siklöja.

Om du fångar siklöja med fisknät, oavsett vilken maskstorlek du använder, riskerar du få bifångst (andra arten är siklöja) eller mer siklöja än du själv orkar äta upp när den är färsk. Försök därför undvika att bedriva nätfiske och låt definitivit inte fisknätet ligga i mer än 8 timmar.


Intressant information om fisknät

Nedan kan du hitta intressant information och relevant fakta om fisknät men också en del kul & lustiga saker om fiskespö och andra nät.Meny - Fisknät
Till förstasidan på www.fisknät.seHögst upp på sidan om fisknätLängst ned på sidan om fiskenät
SverigeUtomlandsFöretagNyheter