Fisknät - Massor med fisknät

Fisknät för Näbbgäddor

Fisknät

När du ska fiska näbbgäddor, som kan bli 100 cm och väga 1.4 kg, med fisknät ska du välja rätt maskstorlek och trådtjocklek.

Det finns vissa riktlinjer vilken maskstorlek som man bör använda för att för bästa resultat fiska näbbgäddan med hjälp av fisknät. Det finns också regler som talar om vilken den minsta maskstorleken ska vara för att inte näbbgäddan ska utfiskas. Fiskarten näbbgädda anses hotad och bör inte fiskas med nät överhuvudtaget.

Du ska fiska mer näbbgädda än du klarar av att ta hand om själv och helst ska du inte idka nätfiske för att fånga näbbgäddorna utan det är bättre och roligare att dra upp näbbgäddan med krok än med fisknät.

Fakta om näbbgäddor

Det kan vara bra att känna till en del om näbbgäddorna och vilken fisknät, maskstorlek och trådtjocklek som är lämpligast när man fiskar näbbgädda.

Fiskart:Näbbgädda
Latinskt namn:Belone belone
Engelskt namn:Garfish
Maximal längd:100 cm
Maximal vikt:1.4 kg
Maximal ålder:10 år
Minsta maskstorlek i
Skagarak och Kategatt:
50 mm
Mer info på Wiki om Näbbgädda:Näbbgädda på Wiki
Fakta på Fishbase om Näbbgädda:Näbbgäddor på Fishbase

Tänk på att det finns lokala avvikelser för regler gällande maskstorlekar för att fiska näbbgäddor med fisknät. Kontakta den lokala Länsstyrelsen för att få reda på vilka regler för fisknät som gäller fiske av näbbgädda.

Om du fångar näbbgädda med fisknät, oavsett vilken maskstorlek du använder, riskerar du få bifångst (andra arten är näbbgädda) eller mer näbbgädda än du själv orkar äta upp när den är färsk. Försök därför undvika att bedriva nätfiske och låt definitivit inte fisknätet ligga i mer än 8 timmar.


Intressant information om fisknät

Nedan kan du hitta intressant information och relevant fakta om fisknät men också en del kul & lustiga saker om fiskespö och andra nät.Meny - Fisknät
Till förstasidan på www.fisknät.seHögst upp på sidan om fisknätLängst ned på sidan om fiskenät
SverigeUtomlandsFöretagNyheter