Fisknät - Massor med fisknätA--0A-EX - EX - U2-0

Maskstorlek och trådtjocklek för fisknät

Maskstorlek och trådtjocklek för fisknät

Att veta vilket fisknät som passar bäst för den fisksort som du ska fånga är inte alltid lätt. Det finns många olika material i fisknäten och även många varianter på maskstorlek och trådtjocklekar.

Generellt kan man säja att ju mindre trådtjocklek desto bättre fiskar ett nät. Tyvärr går nätet då sänder lättare med tunna trådar.

Dessutom kan man säga att ju större maskor desto färre onödiga fångs av småfiskar får du. Stora maskor är den bästa typen av fiskevård.

Lägga fisknät

Lägga fisknät

I Sverige får du idka nätfiske med nät på allmänt längs kusten, i Vänern, i Vättern, i Mälaren och i Hjälmaren. Du ska dock alltid följa gällande bestämmelser som Havs och Vatten Myndigheten samt Länsstyrelsen ställt upp gällande maskornas storlek. I andra vatten måste du ha fiskerättsinnehavarens tillåtelse för att få fiska i deras vatten.

Om du använder ett grunt fisknät är det lättare att hantera än djupa fisknät även om det kanske ger lite färre fiskar. Längst ned på sidan hittar du alla olika fiskarter som man fiskar med nät i och runt Sverige och vilken maskstorlek och trådtjoklek som gäller.

H-EX - EX - U2-1

Intressant information om fisknät

Nedan kan du hitta intressant information och relevant fakta om fisknät men också en del kul & lustiga saker om fiskespö och andra nät.

H-EX - EX - U2-2 I-EX - EX - U2-3


Meny - Fisknät
Till förstasidan på www.fisknät.seHögst upp på sidan om fisknätLängst ned på sidan om fiskenät
SverigeUtomlandsFöretagNyheter