Fisknät - Massor med fisknätA--0A-EX - EX - U2-0

Fisknät för Mörtar

Fisknät

När du ska fiska mörtar, som kan bli 30 cm och väga 0.5 kg, med fisknät ska du välja rätt maskstorlek och trådtjocklek.

Det finns vissa riktlinjer vilken maskstorlek som man bör använda för att för bästa resultat fiska mörten med hjälp av fisknät. Det finns också regler som talar om vilken den minsta maskstorleken ska vara för att inte mörten ska utfiskas.

Du ska fiska mer mört än du klarar av att ta hand om själv och helst ska du inte idka nätfiske för att fånga mörtarna utan det är bättre och roligare att dra upp mörten med krok än med fisknät.

Fakta om mörtar

Det kan vara bra att känna till en del om mörtarna och vilken fisknät, maskstorlek och trådtjocklek som är lämpligast när man fiskar mört.

Fiskart:Mört
Latinskt namn:Rutilus rutilus
Engelskt namn:Common roach
Maximal längd:30 cm
Maximal vikt:0.5 kg
Maximal ålder:25 år
Rekommenderad trådtjocklek:0.15 mm
Rekommenderad maskstorlek:30 mm
Mer info på Wiki om Mört:Mört på Wiki
Fakta på Fishbase om Mört:Mörtar på Fishbase
I-EX - EX - U2-1

Tänk på att det finns lokala avvikelser för regler gällande maskstorlekar för att fiska mörtar med fisknät. Kontakta den lokala Länsstyrelsen för att få reda på vilka regler för fisknät som gäller fiske av mört.

Om du fångar mört med fisknät, oavsett vilken maskstorlek du använder, riskerar du få bifångst (andra arten är mört) eller mer mört än du själv orkar äta upp när den är färsk. Försök därför undvika att bedriva nätfiske och låt definitivit inte fisknätet ligga i mer än 8 timmar.


Intressant information om fisknät

Nedan kan du hitta intressant information och relevant fakta om fisknät men också en del kul & lustiga saker om fiskespö och andra nät.

H-EX - EX - U2-2 I-EX - EX - U2-3


Meny - Fisknät
Till förstasidan på www.fisknät.seHögst upp på sidan om fisknätLängst ned på sidan om fiskenät
SverigeUtomlandsFöretagNyheter