Fisknät - Massor med fisknät

Fisknät för Sillar

Fisknät

När du ska fiska sillar, som kan bli 50 cm och väga 1 kg, med fisknät ska du välja rätt maskstorlek och trådtjocklek.

Det finns vissa riktlinjer vilken maskstorlek som man bör använda för att för bästa resultat fiska sillen med hjälp av fisknät. Det finns också regler som talar om vilken den minsta maskstorleken ska vara för att inte sillen ska utfiskas.

Du ska fiska mer sill än du klarar av att ta hand om själv och helst ska du inte idka nätfiske för att fånga sillarna utan det är bättre och roligare att dra upp sillen med krok än med fisknät.

Fakta om sillar

Det kan vara bra att känna till en del om sillarna och vilken fisknät, maskstorlek och trådtjocklek som är lämpligast när man fiskar sill.

Fiskart:Sill
Latinskt namn:Clupea harengus
Engelskt namn:Atlantic herring
Maximal längd:50 cm
Maximal vikt:1 kg
Maximal ålder:25 år
Mer info på Wiki om Sill:Sill på Wiki
Fakta på Fishbase om Sill:Sillar på Fishbase

Tänk på att det finns lokala avvikelser för regler gällande maskstorlekar för att fiska sillar med fisknät. Kontakta den lokala Länsstyrelsen för att få reda på vilka regler för fisknät som gäller fiske av sill.

Om du fångar sill med fisknät, oavsett vilken maskstorlek du använder, riskerar du få bifångst (andra arten är sill) eller mer sill än du själv orkar äta upp när den är färsk. Försök därför undvika att bedriva nätfiske och låt definitivit inte fisknätet ligga i mer än 8 timmar.


Intressant information om fisknät

Nedan kan du hitta intressant information och relevant fakta om fisknät men också en del kul & lustiga saker om fiskespö och andra nät.Meny - Fisknät
Till förstasidan på www.fisknät.seHögst upp på sidan om fisknätLängst ned på sidan om fiskenät
SverigeUtomlandsFöretagNyheter