Fisknät - Massor med fisknät

Fisknät för Gråsejar

Fisknät

När du ska fiska gråsejar, som kan bli 120 cm och väga 30 kg, med fisknät ska du välja rätt maskstorlek och trådtjocklek.

Det finns vissa riktlinjer vilken maskstorlek som man bör använda för att för bästa resultat fiska gråsejen med hjälp av fisknät. Det finns också regler som talar om vilken den minsta maskstorleken ska vara för att inte gråsejen ska utfiskas.

Du ska fiska mer gråsej än du klarar av att ta hand om själv och helst ska du inte idka nätfiske för att fånga gråsejarna utan det är bättre och roligare att dra upp gråsejen med krok än med fisknät.

Fakta om gråsejar

Det kan vara bra att känna till en del om gråsejarna och vilken fisknät, maskstorlek och trådtjocklek som är lämpligast när man fiskar gråsej.

Fiskart:Gråsej
Latinskt namn:Pollachius virens
Engelskt namn:Saithe
Maximal längd:120 cm
Maximal vikt:30 kg
Maximal ålder:30 år
Minsta maskstorlek i
Skagarak och Kategatt:
120 mm
Mer info på Wiki om Gråsej:Gråsej på Wiki
Fakta på Fishbase om Gråsej:Gråsejar på Fishbase

Tänk på att det finns lokala avvikelser för regler gällande maskstorlekar för att fiska gråsejar med fisknät. Kontakta den lokala Länsstyrelsen för att få reda på vilka regler för fisknät som gäller fiske av gråsej.

Om du fångar gråsej med fisknät, oavsett vilken maskstorlek du använder, riskerar du få bifångst (andra arten är gråsej) eller mer gråsej än du själv orkar äta upp när den är färsk. Försök därför undvika att bedriva nätfiske och låt definitivit inte fisknätet ligga i mer än 8 timmar.


Intressant information om fisknät

Nedan kan du hitta intressant information och relevant fakta om fisknät men också en del kul & lustiga saker om fiskespö och andra nät.Meny - Fisknät
Till förstasidan på www.fisknät.seHögst upp på sidan om fisknätLängst ned på sidan om fiskenät
SverigeUtomlandsFöretagNyheter