Fisknät - Massor med fisknät

Fisknät för Rödingar

Fisknät

När du ska fiska rödingar, som kan bli 80 cm och väga 8 kg, med fisknät ska du välja rätt maskstorlek och trådtjocklek.

Det finns vissa riktlinjer vilken maskstorlek som man bör använda för att för bästa resultat fiska rödingen med hjälp av fisknät. Det finns också regler som talar om vilken den minsta maskstorleken ska vara för att inte rödingen ska utfiskas.

Du ska fiska mer röding än du klarar av att ta hand om själv och helst ska du inte idka nätfiske för att fånga rödingarna utan det är bättre och roligare att dra upp rödingen med krok än med fisknät.

Fakta om rödingar

Det kan vara bra att känna till en del om rödingarna och vilken fisknät, maskstorlek och trådtjocklek som är lämpligast när man fiskar röding.

Fiskart:Röding
Latinskt namn:Salvelinus alpinus
Engelskt namn:Arctic char
Maximal längd:80 cm
Maximal vikt:8 kg
Maximal ålder:50 år
Rekommenderad trådtjocklek:0.17 mm
Rekommenderad maskstorlek:33 mm
Mer info på Wiki om Röding:Röding på Wiki
Fakta på Fishbase om Röding:Rödingar på Fishbase

Tänk på att det finns lokala avvikelser för regler gällande maskstorlekar för att fiska rödingar med fisknät. Kontakta den lokala Länsstyrelsen för att få reda på vilka regler för fisknät som gäller fiske av röding.

Om du fångar röding med fisknät, oavsett vilken maskstorlek du använder, riskerar du få bifångst (andra arten är röding) eller mer röding än du själv orkar äta upp när den är färsk. Försök därför undvika att bedriva nätfiske och låt definitivit inte fisknätet ligga i mer än 8 timmar.


Intressant information om fisknät

Nedan kan du hitta intressant information och relevant fakta om fisknät men också en del kul & lustiga saker om fiskespö och andra nät.Meny - Fisknät
Till förstasidan på www.fisknät.seHögst upp på sidan om fisknätLängst ned på sidan om fiskenät
SverigeUtomlandsFöretagNyheter