Fisknät - Massor med fisknät

Fisknät för Öringar

Fisknät

När du ska fiska öringar, som kan bli 140 cm och väga 27 kg, med fisknät ska du välja rätt maskstorlek och trådtjocklek.

Det finns vissa riktlinjer vilken maskstorlek som man bör använda för att för bästa resultat fiska öringen med hjälp av fisknät. Det finns också regler som talar om vilken den minsta maskstorleken ska vara för att inte öringen ska utfiskas. Fiskarten öring anses hotad och bör inte fiskas med nät överhuvudtaget.

Du ska fiska mer öring än du klarar av att ta hand om själv och helst ska du inte idka nätfiske för att fånga öringarna utan det är bättre och roligare att dra upp öringen med krok än med fisknät.

Fakta om öringar

Det kan vara bra att känna till en del om öringarna och vilken fisknät, maskstorlek och trådtjocklek som är lämpligast när man fiskar öring.

Fiskart:Öring
Latinskt namn:Salmo trutta
Engelskt namn:Brown trout
Maximal längd:140 cm
Maximal vikt:27 kg
Maximal ålder:25 år
Minsta maskstorlek i
Skagarak och Kategatt:
120 mm
Minsta maskstorlek i
Östersjön:
157 mm
Mer info på Wiki om Öring:Öring på Wiki
Fakta på Fishbase om Öring:Öringar på Fishbase

Tänk på att det finns lokala avvikelser för regler gällande maskstorlekar för att fiska öringar med fisknät. Kontakta den lokala Länsstyrelsen för att få reda på vilka regler för fisknät som gäller fiske av öring.

Om du fångar öring med fisknät, oavsett vilken maskstorlek du använder, riskerar du få bifångst (andra arten är öring) eller mer öring än du själv orkar äta upp när den är färsk. Försök därför undvika att bedriva nätfiske och låt definitivit inte fisknätet ligga i mer än 8 timmar.


Intressant information om fisknät

Nedan kan du hitta intressant information och relevant fakta om fisknät men också en del kul & lustiga saker om fiskespö och andra nät.Meny - Fisknät
Till förstasidan på www.fisknät.seHögst upp på sidan om fisknätLängst ned på sidan om fiskenät
SverigeUtomlandsFöretagNyheter