Fisknät - Massor med fisknät

Fisknät för Lyrtorskar

Fisknät

När du ska fiska lyrtorskar, som kan bli 120 cm och väga 18 kg, med fisknät ska du välja rätt maskstorlek och trådtjocklek.

Det finns vissa riktlinjer vilken maskstorlek som man bör använda för att för bästa resultat fiska lyrtorsken med hjälp av fisknät. Det finns också regler som talar om vilken den minsta maskstorleken ska vara för att inte lyrtorsken ska utfiskas. Fiskarten lyrtorsk anses hotad och bör inte fiskas med nät överhuvudtaget.

Du ska fiska mer lyrtorsk än du klarar av att ta hand om själv och helst ska du inte idka nätfiske för att fånga lyrtorskarna utan det är bättre och roligare att dra upp lyrtorsken med krok än med fisknät.

Fakta om lyrtorskar

Det kan vara bra att känna till en del om lyrtorskarna och vilken fisknät, maskstorlek och trådtjocklek som är lämpligast när man fiskar lyrtorsk.

Fiskart:Lyrtorsk
Latinskt namn:Pollachius pollachius
Engelskt namn:Atlantic pollock
Maximal längd:120 cm
Maximal vikt:18 kg
Maximal ålder:10 år
Minsta maskstorlek i
Skagarak och Kategatt:
120 mm
Mer info på Wiki om Lyrtorsk:Lyrtorsk på Wiki
Fakta på Fishbase om Lyrtorsk:Lyrtorskar på Fishbase

Tänk på att det finns lokala avvikelser för regler gällande maskstorlekar för att fiska lyrtorskar med fisknät. Kontakta den lokala Länsstyrelsen för att få reda på vilka regler för fisknät som gäller fiske av lyrtorsk.

Om du fångar lyrtorsk med fisknät, oavsett vilken maskstorlek du använder, riskerar du få bifångst (andra arten är lyrtorsk) eller mer lyrtorsk än du själv orkar äta upp när den är färsk. Försök därför undvika att bedriva nätfiske och låt definitivit inte fisknätet ligga i mer än 8 timmar.


Intressant information om fisknät

Nedan kan du hitta intressant information och relevant fakta om fisknät men också en del kul & lustiga saker om fiskespö och andra nät.Meny - Fisknät
Till förstasidan på www.fisknät.seHögst upp på sidan om fisknätLängst ned på sidan om fiskenät
SverigeUtomlandsFöretagNyheter