Fisknät - Massor med fisknät

Fisknät för Skrubbskäddor

Fisknät

När du ska fiska skrubbskäddor, som kan bli 60 cm och väga 2.9 kg, med fisknät ska du välja rätt maskstorlek och trådtjocklek.

Det finns vissa riktlinjer vilken maskstorlek som man bör använda för att för bästa resultat fiska skrubbskäddan med hjälp av fisknät. Det finns också regler som talar om vilken den minsta maskstorleken ska vara för att inte skrubbskäddan ska utfiskas. Fiskarten skrubbskädda anses hotad och bör inte fiskas med nät överhuvudtaget.

Du ska fiska mer skrubbskädda än du klarar av att ta hand om själv och helst ska du inte idka nätfiske för att fånga skrubbskäddorna utan det är bättre och roligare att dra upp skrubbskäddan med krok än med fisknät.

Fakta om skrubbskäddor

Det kan vara bra att känna till en del om skrubbskäddorna och vilken fisknät, maskstorlek och trådtjocklek som är lämpligast när man fiskar skrubbskädda.

Fiskart:Skrubbskädda
Latinskt namn:Platichthys flesus
Engelskt namn:European flounder
Maximal längd:60 cm
Maximal vikt:2.9 kg
Maximal ålder:15 år
Minsta maskstorlek i
Skagarak och Kategatt:
90 mm
Minsta maskstorlek i
Östersjön:
110 mm
Mer info på Wiki om Skrubbskädda:Skrubbskädda på Wiki
Fakta på Fishbase om Skrubbskädda:Skrubbskäddor på Fishbase

Tänk på att det finns lokala avvikelser för regler gällande maskstorlekar för att fiska skrubbskäddor med fisknät. Kontakta den lokala Länsstyrelsen för att få reda på vilka regler för fisknät som gäller fiske av skrubbskädda.

Om du fångar skrubbskädda med fisknät, oavsett vilken maskstorlek du använder, riskerar du få bifångst (andra arten är skrubbskädda) eller mer skrubbskädda än du själv orkar äta upp när den är färsk. Försök därför undvika att bedriva nätfiske och låt definitivit inte fisknätet ligga i mer än 8 timmar.


Intressant information om fisknät

Nedan kan du hitta intressant information och relevant fakta om fisknät men också en del kul & lustiga saker om fiskespö och andra nät.Meny - Fisknät
Till förstasidan på www.fisknät.seHögst upp på sidan om fisknätLängst ned på sidan om fiskenät
SverigeUtomlandsFöretagNyheter