Fisknät - Massor med fisknätA--0A-EX - EX - U2-0

Fisknät för Kummelar

Fisknät

När du ska fiska kummelar, som kan bli 140 cm och väga 15 kg, med fisknät ska du välja rätt maskstorlek och trådtjocklek.

Det finns vissa riktlinjer vilken maskstorlek som man bör använda för att för bästa resultat fiska kummeln med hjälp av fisknät. Det finns också regler som talar om vilken den minsta maskstorleken ska vara för att inte kummeln ska utfiskas. Fiskarten kummel anses hotad och bör inte fiskas med nät överhuvudtaget.

Du ska fiska mer kummel än du klarar av att ta hand om själv och helst ska du inte idka nätfiske för att fånga kummelarna utan det är bättre och roligare att dra upp kummeln med krok än med fisknät.

Fakta om kummelar

Det kan vara bra att känna till en del om kummelarna och vilken fisknät, maskstorlek och trådtjocklek som är lämpligast när man fiskar kummel.

Fiskart:Kummel
Latinskt namn:Merluccius merluccius
Engelskt namn:Merluccius merluccius
Maximal längd:140 cm
Maximal vikt:15 kg
Maximal ålder:20 år
Minsta maskstorlek i
Skagarak och Kategatt:
120 mm
Mer info på Wiki om Kummel:Kummel på Wiki
Fakta på Fishbase om Kummel:Kummelar på Fishbase
I-EX - EX - U2-1

Tänk på att det finns lokala avvikelser för regler gällande maskstorlekar för att fiska kummelar med fisknät. Kontakta den lokala Länsstyrelsen för att få reda på vilka regler för fisknät som gäller fiske av kummel.

Om du fångar kummel med fisknät, oavsett vilken maskstorlek du använder, riskerar du få bifångst (andra arten är kummel) eller mer kummel än du själv orkar äta upp när den är färsk. Försök därför undvika att bedriva nätfiske och låt definitivit inte fisknätet ligga i mer än 8 timmar.


Intressant information om fisknät

Nedan kan du hitta intressant information och relevant fakta om fisknät men också en del kul & lustiga saker om fiskespö och andra nät.

H-EX - EX - U2-2 I-EX - EX - U2-3


Meny - Fisknät
Till förstasidan på www.fisknät.seHögst upp på sidan om fisknätLängst ned på sidan om fiskenät
SverigeUtomlandsFöretagNyheter