Fisknät - Massor med fisknät

Fisknät för Gösar

Fisknät

När du ska fiska gösar, som kan bli 130 cm och väga 18 kg, med fisknät ska du välja rätt maskstorlek och trådtjocklek.

Det finns vissa riktlinjer vilken maskstorlek som man bör använda för att för bästa resultat fiska gösen med hjälp av fisknät. Det finns också regler som talar om vilken den minsta maskstorleken ska vara för att inte gösen ska utfiskas. Fiskarten gös anses hotad och bör inte fiskas med nät överhuvudtaget.

Du ska fiska mer gös än du klarar av att ta hand om själv och helst ska du inte idka nätfiske för att fånga gösarna utan det är bättre och roligare att dra upp gösen med krok än med fisknät.

Fakta om gösar

Det kan vara bra att känna till en del om gösarna och vilken fisknät, maskstorlek och trådtjocklek som är lämpligast när man fiskar gös.

Fiskart:Gös
Latinskt namn:Sander lucioperca
Engelskt namn:Zander
Maximal längd:130 cm
Maximal vikt:18 kg
Maximal ålder:22 år
Rekommenderad trådtjocklek:0.20 mm
Rekommenderad maskstorlek:60 mm
Mer info på Wiki om Gös:Gös på Wiki
Fakta på Fishbase om Gös:Gösar på Fishbase

Tänk på att det finns lokala avvikelser för regler gällande maskstorlekar för att fiska gösar med fisknät. Kontakta den lokala Länsstyrelsen för att få reda på vilka regler för fisknät som gäller fiske av gös.

Om du fångar gös med fisknät, oavsett vilken maskstorlek du använder, riskerar du få bifångst (andra arten är gös) eller mer gös än du själv orkar äta upp när den är färsk. Försök därför undvika att bedriva nätfiske och låt definitivit inte fisknätet ligga i mer än 8 timmar.


Intressant information om fisknät

Nedan kan du hitta intressant information och relevant fakta om fisknät men också en del kul & lustiga saker om fiskespö och andra nät.Meny - Fisknät
Till förstasidan på www.fisknät.seHögst upp på sidan om fisknätLängst ned på sidan om fiskenät
SverigeUtomlandsFöretagNyheter