Fisknät - Massor med fisknät

Fisknät för Sjuryggar

Fisknät

När du ska fiska sjuryggar, som kan bli 60 cm och väga 9.5 kg, med fisknät ska du välja rätt maskstorlek och trådtjocklek.

Det finns vissa riktlinjer vilken maskstorlek som man bör använda för att för bästa resultat fiska sjuryggen med hjälp av fisknät. Det finns också regler som talar om vilken den minsta maskstorleken ska vara för att inte sjuryggen ska utfiskas. Fiskarten sjurygg anses hotad och bör inte fiskas med nät överhuvudtaget.

Du ska fiska mer sjurygg än du klarar av att ta hand om själv och helst ska du inte idka nätfiske för att fånga sjuryggarna utan det är bättre och roligare att dra upp sjuryggen med krok än med fisknät.

Fakta om sjuryggar

Det kan vara bra att känna till en del om sjuryggarna och vilken fisknät, maskstorlek och trådtjocklek som är lämpligast när man fiskar sjurygg.

Fiskart:Sjurygg
Latinskt namn:Cyclopterus lumpus
Engelskt namn:Lumpfish
Maximal längd:60 cm
Maximal vikt:9.5 kg
Maximal ålder:13 år
Minsta maskstorlek i
Skagarak och Kategatt:
120 mm
Mer info på Wiki om Sjurygg:Sjurygg på Wiki
Fakta på Fishbase om Sjurygg:Sjuryggar på Fishbase

Tänk på att det finns lokala avvikelser för regler gällande maskstorlekar för att fiska sjuryggar med fisknät. Kontakta den lokala Länsstyrelsen för att få reda på vilka regler för fisknät som gäller fiske av sjurygg.

Om du fångar sjurygg med fisknät, oavsett vilken maskstorlek du använder, riskerar du få bifångst (andra arten är sjurygg) eller mer sjurygg än du själv orkar äta upp när den är färsk. Försök därför undvika att bedriva nätfiske och låt definitivit inte fisknätet ligga i mer än 8 timmar.


Intressant information om fisknät

Nedan kan du hitta intressant information och relevant fakta om fisknät men också en del kul & lustiga saker om fiskespö och andra nät.Meny - Fisknät
Till förstasidan på www.fisknät.seHögst upp på sidan om fisknätLängst ned på sidan om fiskenät
SverigeUtomlandsFöretagNyheter