Fisknät - Massor med fisknät

Fisknät för Makrillar

Fisknät

När du ska fiska makrillar, som kan bli 50 cm och väga 3 kg, med fisknät ska du välja rätt maskstorlek och trådtjocklek.

Det finns vissa riktlinjer vilken maskstorlek som man bör använda för att för bästa resultat fiska makrillen med hjälp av fisknät. Det finns också regler som talar om vilken den minsta maskstorleken ska vara för att inte makrillen ska utfiskas. Fiskarten makrill anses hotad och bör inte fiskas med nät överhuvudtaget.

Du ska fiska mer makrill än du klarar av att ta hand om själv och helst ska du inte idka nätfiske för att fånga makrillarna utan det är bättre och roligare att dra upp makrillen med krok än med fisknät.

Fakta om makrillar

Det kan vara bra att känna till en del om makrillarna och vilken fisknät, maskstorlek och trådtjocklek som är lämpligast när man fiskar makrill.

Fiskart:Makrill
Latinskt namn:Scomber scombrus
Engelskt namn:Atlantic mackerel
Maximal längd:50 cm
Maximal vikt:3 kg
Maximal ålder:20 år
Minsta maskstorlek i
Skagarak och Kategatt:
50 mm
Mer info på Wiki om Makrill:Makrill på Wiki
Fakta på Fishbase om Makrill:Makrillar på Fishbase

Tänk på att det finns lokala avvikelser för regler gällande maskstorlekar för att fiska makrillar med fisknät. Kontakta den lokala Länsstyrelsen för att få reda på vilka regler för fisknät som gäller fiske av makrill.

Om du fångar makrill med fisknät, oavsett vilken maskstorlek du använder, riskerar du få bifångst (andra arten är makrill) eller mer makrill än du själv orkar äta upp när den är färsk. Försök därför undvika att bedriva nätfiske och låt definitivit inte fisknätet ligga i mer än 8 timmar.


Intressant information om fisknät

Nedan kan du hitta intressant information och relevant fakta om fisknät men också en del kul & lustiga saker om fiskespö och andra nät.Meny - Fisknät
Till förstasidan på www.fisknät.seHögst upp på sidan om fisknätLängst ned på sidan om fiskenät
SverigeUtomlandsFöretagNyheter