Fisknät - Massor med fisknät

Fisknät för Torskar

Fisknät

När du ska fiska torskar, som kan bli 180 cm och väga 100 kg, med fisknät ska du välja rätt maskstorlek och trådtjocklek.

Det finns vissa riktlinjer vilken maskstorlek som man bör använda för att för bästa resultat fiska torsken med hjälp av fisknät. Det finns också regler som talar om vilken den minsta maskstorleken ska vara för att inte torsken ska utfiskas. Fiskarten torsk anses hotad och bör inte fiskas med nät överhuvudtaget.

Du ska fiska mer torsk än du klarar av att ta hand om själv och helst ska du inte idka nätfiske för att fånga torskarna utan det är bättre och roligare att dra upp torsken med krok än med fisknät.

Fakta om torskar

Det kan vara bra att känna till en del om torskarna och vilken fisknät, maskstorlek och trådtjocklek som är lämpligast när man fiskar torsk.

Fiskart:Torsk
Latinskt namn:Gadus morhua
Engelskt namn:Atlantic cod
Maximal längd:180 cm
Maximal vikt:100 kg
Maximal ålder:30 år
Minsta maskstorlek i
Skagarak och Kategatt:
120 mm
Minsta maskstorlek i
Östersjön:
110 mm
Mer info på Wiki om Torsk:Torsk på Wiki
Fakta på Fishbase om Torsk:Torskar på Fishbase

Tänk på att det finns lokala avvikelser för regler gällande maskstorlekar för att fiska torskar med fisknät. Kontakta den lokala Länsstyrelsen för att få reda på vilka regler för fisknät som gäller fiske av torsk.

Om du fångar torsk med fisknät, oavsett vilken maskstorlek du använder, riskerar du få bifångst (andra arten är torsk) eller mer torsk än du själv orkar äta upp när den är färsk. Försök därför undvika att bedriva nätfiske och låt definitivit inte fisknätet ligga i mer än 8 timmar.


Intressant information om fisknät

Nedan kan du hitta intressant information och relevant fakta om fisknät men också en del kul & lustiga saker om fiskespö och andra nät.Meny - Fisknät
Till förstasidan på www.fisknät.seHögst upp på sidan om fisknätLängst ned på sidan om fiskenät
SverigeUtomlandsFöretagNyheter