Fisknät - Massor med fisknätA--0A-EX - EX - U2-0

Fisknät för Sandskäddor

Fisknät

När du ska fiska sandskäddor, som kan bli 50 cm och väga 1.5 kg, med fisknät ska du välja rätt maskstorlek och trådtjocklek.

Det finns vissa riktlinjer vilken maskstorlek som man bör använda för att för bästa resultat fiska sandskäddan med hjälp av fisknät. Det finns också regler som talar om vilken den minsta maskstorleken ska vara för att inte sandskäddan ska utfiskas. Fiskarten sandskädda anses hotad och bör inte fiskas med nät överhuvudtaget.

Du ska fiska mer sandskädda än du klarar av att ta hand om själv och helst ska du inte idka nätfiske för att fånga sandskäddorna utan det är bättre och roligare att dra upp sandskäddan med krok än med fisknät.

Fakta om sandskäddor

Det kan vara bra att känna till en del om sandskäddorna och vilken fisknät, maskstorlek och trådtjocklek som är lämpligast när man fiskar sandskädda.

Fiskart:Sandskädda
Latinskt namn:Limanda limanda
Engelskt namn:Common dab
Maximal längd:50 cm
Maximal vikt:1.5 kg
Maximal ålder:12 år
Minsta maskstorlek i
Skagarak och Kategatt:
90 mm
Minsta maskstorlek i
Östersjön:
110 mm
Mer info på Wiki om Sandskädda:Sandskädda på Wiki
Fakta på Fishbase om Sandskädda:Sandskäddor på Fishbase
I-EX - EX - U2-1

Tänk på att det finns lokala avvikelser för regler gällande maskstorlekar för att fiska sandskäddor med fisknät. Kontakta den lokala Länsstyrelsen för att få reda på vilka regler för fisknät som gäller fiske av sandskädda.

Om du fångar sandskädda med fisknät, oavsett vilken maskstorlek du använder, riskerar du få bifångst (andra arten är sandskädda) eller mer sandskädda än du själv orkar äta upp när den är färsk. Försök därför undvika att bedriva nätfiske och låt definitivit inte fisknätet ligga i mer än 8 timmar.


Intressant information om fisknät

Nedan kan du hitta intressant information och relevant fakta om fisknät men också en del kul & lustiga saker om fiskespö och andra nät.

H-EX - EX - U2-2 I-EX - EX - U2-3


Meny - Fisknät
Till förstasidan på www.fisknät.seHögst upp på sidan om fisknätLängst ned på sidan om fiskenät
SverigeUtomlandsFöretagNyheter